روستای گرسماسر شهرستان رامسر
نزدیک ترین اقامتگاه ها و ویلا ها به روستای گرسماسر شهرستان رامسر جهت اجاره و رزرو
-
سوئیت برفراز ابرهای جنگل دالخانی
  مازندران  ,   رامسر  ,   لیماکده 
-
اقامتگاه بوم گردی لیا رامسر- طبقه دوم
  مازندران  ,   رامسر  ,   گراسماسر 
-
اقامتگاه بوم گردی لیا رامسر- طبقه اول
  مازندران  ,   رامسر  ,   گراسماسر 
-
بوم گردی جکوزی دار لیماکده رامسر
  مازندران  ,   رامسر  ,   لیماکده 
-
اقامتگاه بوم گردی ننه کلثوم رامسر
  مازندران  ,   رامسر  ,   جنت رودبار 
تقسیمات کشوری:
روستاي گرسماسر از توابع بخش مركزي شهرستان رامسر، در فاصله 35كيلومتري رامسر قرار گرفته است.
جمعیت: جمعیت روستا در فصل تابستان 600 خانوار است که از این تعداد 2 خانوار سکونت دائم دارند.
نوع بافت: روستای کوهپایهای گرسماسر، با بافت مسکونی پراکنده در شیبی ملایم استقرار یافته است. کوچههای پیچ در پیچ روستا و خانههای قدیمی آن با سقفهای شیروانی و دیوارهای گلاندود، جلوهٔ زیبایی از معماری سنتی و ساده روستا را به نمایش میگذارند. خانههای قدیمی و سنتی، تحت تأثیر نوع معیشت و فعالیت خانوارهای کشاورز، دام دار ساختهشدهاند، ولی خانههای جدید، بیشتر به صورت ویلایی است که صاحبان آنها معمولاً در تعطیلات تابستان و ایام فراغت به روستا مسافرت و در آن اقامت میکنند. مصالح بهکاررفته در بناهای قدیمی قالباً گل، سنگ، خشت و چوب است، ولی در خانههای جدید از آجر، سیمان، سنگ تزئینی، گچ و آهن استفاده شده است.
روستاهای در مسیر از مبدأ تا مقصد: دسترسی به این روستا از رامسر , از طریق جادهای مناسب امکانپذیر است. از میدان اصلی رامسر، میدان سیمرغ یا شهید خلعتبری که به سمت هریس حرکت کنید، بعد از هفت کیلومتر به دو راهی میرسید که با نصب تابلویی مسیر رسیدن به گرسماسر را مشخص کرده است. از آنجا تا گرسماسر ۵۵ کیلومتر راه است و مسیر از جنگل زیبا و بکر دالخانی میگذرد.
| فاصله از مرکز استان | فاصله از مرکز شهرستان | فاصله از نزدیکترین شهر |
فاصله به کیلومتر | 270 | 50 | 45 |
فاصله زمان | 4:00 | 1:10 | 1:00 |
نام شهر | ساری | رامسر | سادات شهر |
جاذبه ها: گردشگاههای این ییلاق، رستم سر، تله بن، راه کنار، مسجد آبجی, دزکول, فولاد چشمه و... میباشند که هر یک زیبایی خاصی دارند.
موقعیت استقرار:
این روستا با دارا بودن دشتهای بسیار زیبا، کوههای بسیار بلند و چشمههای بسیار خنک به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب گردیده است که عناصر یک تور به شرح زیر در این روستا مورد بررسی قرار گرفت که باید پیشنهادات مطرح شده مدنظر قرار گیرد:
راه
راه دسترسی باید تعریض و دو کیلومتر منتهی به روستا که فاقد آسفالت است آسفالت گردد.
به دلیل پرپیچ و خم بودن مسیر دسترسی و گاها هوای مه آلود ، باید از طریق نصب گاردریل های مناسب ، علائم هشدار دهنده و پررنگ نمودن خط سفید وسط جاده ایمن سازی گردد.
علائم و نمادهای گردشگری در طول مسیر توسط بخشداری نصب گردد.
روشنایی جاده توسط امور توزیع نیروی برق تأمین گردد.
با همکاری وزارت راه و شهرسازی و مخابرات شبکه خطوط تلفن همراه تقویت گردد.
ایجاد سطل زباله توسط شورای بخش و بخشداری با همکاری شرکت تعاونی دهیاران در طول مسیر صورت پذیرد.
اماکن و جاذبه های تفریحی:
روستا دارای طرح هادی است فقط نیازمند اعتبار جهت سنگ فرش نمودن و بهسازی معابر توسط بنیاد مسکن می باشد.
وجود بنای آرامگاهی مسجد آبجی و امام زاده رستم سر در بالای کوه به عنوان یک جاذبه تاریخی مذهبی زمینه ساز جذب گردشگر برای این روستا است، لذا بهسازی مسیر دسترسی به این آرامگاهها توسط بخشداری و اداره راه و نیز تأمین امکانات رفاهی و خدماتی توسط اداره اوقاف و امورخیریه الزامی است.
زمینی به متراژ 10 هکتار از سوی منابع طبیعی جهت طرح تفرجگاهی به سازمان میراث فرهنگی تحویل داده شد که متأسفانه
اتمام ساخت پروژه نیمه تمام سرویس بهداشتی در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار گیرد.
اقامت:
اقامت گردشگران در این روستا فقط از طریق مرمت و بازسازی خانه های قدیمی تحت عنوان بوم گردی باید تامین گردد.
در کوتاه مدت یک پانزدهم خانوارهای ساکن از خانه های قدیمی را بعنوان واحد اقامتی در نظر گرفت و این عدد در برنامه میان مدت به یک دوازدهم و در برنامه بلند مدت به یک هشتم خانه وار می رسد.
تکنیک ساخت مرمت و بازسازی خانه های قدیمی برای تبدیل به بوم گردی توسط بنیاد مسکن و میراث در ضوابط ساخت و ساز روستا باید تدوین شود به صورتی که یک فرد روستا که بخواهد خانه قدیمی خود را به بوم گردی تبدیل کند ، نقشه مرمت و بازسازی باید به آن داده شود و نظارت بر روند بازسازی باید توسط بنیاد مسکن و یا میراث فرهنگی انجام گیرد.
برای حفظ بافت با ارزش باید تسهیلات معادل صد در صد اعتبار مورد نیاز مرمت و بازسازی در اختیار مالکین با بهره حداقل 6 درصد قرار گیرد البته سیاستهای تشویقی دیگری باید بدین منظور برای مالکین که بخواهند خانه های قدیمی خود را بازسازی کنند در نظر گرفت :
پذیرایی:
پذیرایی در این روستا از طریق ایجاد قهوه خانه صورت میگیرد و همچنین خود واحد های بوم گردی تحت عنوان گردشگری خلاق با آآموزش که میبینند نسبت یه پذیرایی اقدام نمایند
خرید صنایع دستی و سوغات:
شناسایی گیاهان کوهی دارویی به دلیل موقعیت منطقه توسط اداره جهاد کشاورزی و بسته بندی آن جهت عرضه به گردشگر انجام پذیرد. با این کار زمینه اشتغال مردم بومی منطقه فراهم خواهد شد.
برگزاری مسابقات موتورکراس از جمله رویدادهای فرهنگی ورزشی است که در این روستا انجام می گیرد.
منبع: ایران بوم گردی
دسته ها: استان ها مازندران مجله ایران بوم گردی